Even langs bij ..

CamperHomie!

Met huisopwielen.com proberen we mensen te helpen om zelf een camper te bouwen. Dit doen we onder andere door in deze rubriek langs te gaan bij andere bouwers en hun omgetoverde busjes te laten zien. Maar inspireren kan op veel meer manieren! Zo raakten we ook in gesprek met CamperHomie, een platform met allerlei tips en trucs om duurzaam op reis te gaan met je camper.

We stelden Melanie en Mariëlle van CamperHomie een aantal vragen hierover, lees hieronder meer over hun missie!

camper-bouwen-duurzaam

Hi CamperHomie, stel je even voor! Wie zijn jullie? Wat doen jullie?

Wij zijn Mariëlle en Melanie Masseurs. Samen ondernemen en de duurzame campernewbie inspireren is ons idee. Wij vinden dat duurzaam kamperen belangrijk is en met ons platform willen we graag de bewuste kampeerder verbinden en inspireren. Wij bieden een platform die de reiziger bewuster op reis stuurt door middel van blogs, tips, tricks en trendy duurzame items. 

Niet onbelangrijk: hebben jullie zelf ook een camper?

Klinkt misschien gek, maar wij hebben zelf geen camper! Wij zijn grote fan van de deelplatformen, zoals Goboony of Camptoo. Zo kan je verschillende campers uitproberen - en mochten we er dan een aan willen schaffen dan weten we welke het beste bij ons past. Onze voorkeur gaat nu uit naar de elektrische camper, alleen zijn deze prijzen vrij hoog in aanschaf. Dus blijven we voor nu maar even doorgaan met het huren van campers ;-)

Een camper duurzaam van camper homie

Waarom zijn jullie CamperHomie gestart?

Samen hebben we altijd al het idee gehad om te ondernemen. Twee jaar geleden zagen wij de verkoopcijfers van de campermarkt stijgen. Na wat onderzoek zagen we een gat in de markt voor een platform voor de eigentijdse camperaar met een focus op duurzaamheid. Niks geen geitenwollensokken-gehalte, maar met toffe en bruikbare content proberen we de kampeerder bewuster op reis te sturen.

Onze missie is het groener maken van campings. Het nieuwe ecologisch ondernemen is de trend. Dit blijven wij met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen doen. Daarnaast zijn we nu een verdienmodel aan het ontwikkelen. De projecten die we uitvoeren leveren namelijk veel energie op, maar kosten ook tijd en geld. 

 
Stickers van duurzame camper bouw
 

Hoe kan je het reizen met een camper compenseren en duurzamer op pad gaan? 

Dit kan je zelf al met kleine stapjes doen! Denk tijdens de reis bijvoorbeeld aan korter douchen, meer wandelen of fietsen, een rondje afval opruimen als je een camperspot verlaat. Slow travel is daarbij ook een belangrijke: probeer niet in een paar weken tijd door heel Europa te rijden, maar blijf langer in een bepaalde regio hangen. Hierdoor ontdek en leer je niet alleen veel van de regio, maar zorg je ook voor minder uitstoot met je camper.

We hebben een bewustwordingscampagne opgezet waar camperaars de gereden kilometers kunnen berekenen en direct kunnen compenseren.

5. Wij hebben veel mensen op huisopwielen.com die aan het begin van hun camperbouw zitten: als je die lezers 1 ultieme tip mocht geven voor elke toekomstige camper, wat zou het zijn?

Probeer zoveel mogelijk materialen te hergebruiken: heb je bijvoorbeeld nog schrootjes liggen, maak hier dan je plafond van!

Goede tip CamperHomie! Wij gebruiken zelf ook vaak resthout voor nieuwe doeleinden. Zeker voor hout dat je niet meer gaat zien later, kan je prima een oude of minder mooie plank gebruiken.

 
Camper Homie camper bouw duurzaam
 

We hopen dat dit artikel je op weg heeft geholpen met de keuze voor internet in jouw camper.

In dit artikel kunnen affiliate links staan naar websites van partners. Als je via deze links producten bestelt, dan betaal jij hier niets extra's voor. Wij krijgen vanuit de partner een kleine vergoeding. Hiermee help je ons om huisopwielen.com te blijven aanvullen met nieuwe content en producten.

 

Ook interessant! ▾

Previous
Previous

6 tips om jouw camper te beveiligen tegen diefstal en inbraak

Next
Next

De verschillen tussen en L1H1 en een L2H2 camper formaat